Wicca

2010.03.15. 21:29

Stella megkavarta az üstben fortyogó zöldes lét és mivel nem voltak elég nagyok a buborékok amik kifelé szálingóztak belőle, úgy döntött még egy kevés macskagyökeret tesz hozzá. Térült fordult és a konyhapultról leemelt edénykéből porráőrölt hozzávalót szórt az üstbe, erre a forrásban lévő anyag nagyot böffent és egy pillanatra mélyzöld színt öltött, azután hatalmas, rikító lila buborékok röppentek ki belőle. Még fél óra a tűzön és kész lesz.

Judith lenyitotta a padlásfeljáró ajtaját, a létrafokokról por szállt a parkettára, ahogy lehajtotta őket. Bedugta a fejét a nyíláson és kezével a villanykapcsoló után nyúlt, az egy szál égő félhomályos padlásszobára vetett fényt, a padlón krétarajzok maradványaival, a sarkokban leégett gyertyacsonkokkal. Visszamászott és magához vette a felmosó vödröt és egy új, bontatlan csomag fekete gyertyát. Mire megjönnek a lányok a padlásszoba ragyogni fog és a varázskört is megrajzolja, a tetőablak párkányán tartotta a zsírkrétákat.

Angela magára húzta a takarót és hallgatta, ahogy a víz csobog a fürdőben, John munkába indult, ő betegségre hivatkozva szabadságot vett ki a mai napra. Amikor a férje frissen borotválkozva, arcszeszétől illatozva visszajött és megcsókolta úgy érezte ő a legboldogabb nő a világon. Ahogy a férfi becsukta maga mögött az ajtót felkelt az ágyból és az ablakból leste, ahogy beszáll a kocsijába és elhajt. Azután leemelte a könyvespolcról az Agancsos Istent dicsőítő énekek gyűjteményét.

Agnes megtisztálkodott, rituális fürdőt vett a kertje végében csörgedező patakban. Magára kapta ünnepi köntösét és virágokat tűzött a hajába. Elpróbálta a beszédét a tükör előtt még egyszer utoljára, azután kifeküdt a tavaszi gyepre és átadta magát az Istennő körül forgó gondolatainak. Kinyitotta lelkét az esti szertartásra, hagyta, hogy az Istennő és az Agancsos Isten átjárja lelkét. Felkészült az rituálé vezetésére.

Ahogy a kocsi megállt és Muldon kilépett a szakadó esőbe ismerős érzés lett úrrá rajta, az a fajta fura borzongás, ami a varázzsal átitatott helyek környékén bizsergeti az ember tarkóját. Nem szerette ezt az érzést, legtöbbször vér és fájdalom követte, ha nem megfelelő emberek kezében volt a hatalom. Ez történt most is, egy wicca szertartás során valami balul ütött ki és egy "dolog" átsiklott ebbe a létsíkba. A négy nő kifacsart, halott testére elég volt egy pillantást vetnie már tudta, hogy valami vámpirikus, energiaszívó borzalommal lesz dolga. A kertvárosi kisház cserépteteje meg volt rogyva, egy kör alakú részen mintha elpárolgott volna a gerendázat, az egész hely megsüllyedt és minden növény kiszáradt és megfeketedett a környéken. Talált egy követ a kertkapu mellett, amibe egy életrúnát véstek, a szikla ketté volt repedve. A halottakat elszállították a mentők, a szomszédoknak a szokásos gázszivárgásos sztorit lökték épp a zsaruk. Muldon rágyújtott egy cigarettára aztán felnyitotta a kocsi csomagtartóját és kivette a napalmot tartalmazó tartályt, majd rácsavarta lángszóróra.
- Tégy amit akarsz, de ne árts, mi?!... - Dörmögött magában a férfi. - Hát lányok ez most nem jött össze. - Azzal övébe tűzött egy pentagrammot formázó medált, ügyelve rá hogy a szimbólum kifelé mutasson, nyakába pedig egy összefonódó spirálokból álló kelta szimbólumot akasztott, a fekete kőben lévő vésetek enyhén parázslottak. Muldon megrázta, aztán csalódottan leakasztotta. - Ezekből már elszállt az erő. -
A fegyver lukacsos csövét maga előtt tartva lassan behatolt a félig összedőlt házba, a falon végigfutó égésnyomok mutatták az energiavámpír nyomát, ami a kertbe vezetett. A kert végében vadszőlővel futtatott téglafal volt, e mögött már az erdő következett, sötét, nedves, ősöreg fákkal teli vadon. Rohadtul remélte, hogy nem kell oda bemerészkednie. Ide egy csapat takarítót kéne küldenie az ügynökségnek, nem pedig őt. A falak, a föld a téglafalon futó növények mind-mind megperzselve, elszáradva, az eső áztatta földön is egy fekete csík futott végig, egészen az udvar végében álló, félig földbe ásott fészer felé. Muldon berúgta a fehérre mázolt ajtót és bekémlelt a sötétségbe. Egy idegennek tetsző hang szólalt meg a fejében; - Gyere közelebb, teljesítem minden vágyadat! - majd valószínűleg az egyik elhunyt nő, foszforeszkáló mása jelent meg a sötétségben. Meztelen volt és kacéran a férfi felé intett.
- Szeretnéd mi? – azzal ráharapott a cigarettára és meghúzta a ravaszt. A forró napalm beborította a kis fészert és a kicsapó hő lelökte a férfi kalapját. Az megfordult és felvette a sárból majd a fejére nyomta. – Erről ennyit. – A lény halálsikolya még sokáig hallatszott az összeomló gerendák közül, a tűz mélyéről.

- Ennyi volt? - kérdezte az egyik rendőr… egész testében remegett és nem csak a hideg eső miatt. Kitágult szemekkel bámulta a lángoló kis házat a telek végén.
- Ennyi volt, telezabálta magát és behúzódott az eső elől egy lukba. Elővigyázatlan volt, hát megjárta. – Muldon elpakolta a lángszórót.
- A… a tűz biztosan elpusztítja? -
- Nem láttam még olyan lényt, legyen az hús vér, vagy energiából álló, ami nem égett. A napalm megteszi mindnek. -
- Akkor mire való az övében a medál?
– A rendőr a pentagrammra meredt.
- Ja ez? Hát tudja, szeretek óvatoskodni. Hátha mégis. - Azzal a férfi visszaült a kocsijába és elhajtott a zuhogó esőben.

A történet főszereplője a http://adam-blair.blogspot.com/ on szereplő történetek egyik hőse, Mr. Muldon, a paranormális ügyekkel foglalkozó nyomozó. Ezúton szeretném felhívni a figyelmét a mélyen tisztelt publikumnak, hogy ott még több hasonló, nagyszerű történetet olvashatnak, tekintsük ezt itt úgy mint egy hangulatkeltő kis szösszenetet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oidipusprime.blog.hu/api/trackback/id/tr541842441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WAR89 2010.03.16. 10:00:54

Ez a reklám helye:D
Amúgy jópofa, és hát az az utolsó mondat...
> Régebbi bejegyzések"/>
süti beállítások módosítása