gerike kis g-vel - első rész

2010.04.05. 20:26

A fiú belépett a szilfa utcába, ez a közlekedővájat, mert utcának csúfolni igen nagy lódítás lenne, nevével ellentétben egyetlen fát sem tartalmazott. Helyettük azonban dugig volt tömve szeméttel, a főutcára néző vendéglők mocskát tartalmazó konténerekkel, patkányokkal és egy kis tetováló szalonnal. A szalon a „Bávatag Rajzasztal” névre hallgatott, tulajdonosai legnagyobb bánatára. Sajnos a mágikus hirdetőtábla az előzőleg itt létesített független animációfilmes csoport megrendelésére készült, akik a híres, hírhedt Mikiegér és Mussolini kalandjai, című gyermekműsort készítették. A cégtábla neon zölden ragyogott és ellenállt bármilyen átírására vagy levételére irányuló kísérletnek. Miután nem sokkal a szalon megalakulása előtt a nevezett rajzfilm alkotógárdáját egy elégedetlen szülő egy kiméra segítségével szerves trágyává alakította, nem volt, aki kifogást emelhetett volna az ellen, hogy Károlyék átvették a nevet. Olcsóbb volt, mint új cégért csináltatni.
A fiú félrerúgott egy zsákot, amiben a hangok alapján ítélve talán fél tucat kölyökmacska és egy polip tartózkodott, majd belépett a szalon ajtaján. Ami megcsapta az a sikátor bűzéhez képest is tömény szagfalként az orrába toluló marihuána szag volt. Károly egy valamikor pirosnak mondott kopott kanapén terpeszkedett és a saját sörhasát tetoválta épp, egy magától izgő-mozgó pennával.
- Kissé balra, úgy, a szemét zöldebbre… fasza, a csöcseit hegyesebbre. Mindjárt más. Ó Geri, jó, hogy látlak! Nézd mit szereztem! Auto-penna, egy rigótól vettem tegnap, elvileg gyenge manafókuszként is használható ábrákat lehet vele csinálni, már ha értesz a rúnanyelvhez. Mindenesetre jóval kényelmesebb így dolgozni… -
És valóban a kólafoltos póló alól kibukkanó szőrös hason egy félmeztelen gésa határozott körvonalai látszódtak, a toll sebesen pörgött fel-s alá és amíg a beszélgetés tartott, háromszor rajzolta át a pucsító hölgyemény fenekét.
 

Robi felhúzta a gatyáját és intett a csajnak, hogy maradjon csöndben. Felkapott egy keze ügyébe kerülő pisztolyt és kikukucskált az ajtónyíláson. A szobában ahol állt egy ágyon és a rajta fekvő nőn kívül nem sok minden volt. Csak fegyverek, fegyverek állványokon, fegyverek a földön, fegyverek a falnak támasztva. Pisztolyok, fókuszvetők, rohampuskák, sőt a figyelmes szemlélő még egy esernyőnek álcázott railgunt is felfedezhetett az ágymatrac mögé gyűrve. Robi kissé militarista életszemléletét a legtöbben csak a fegyverbuzi kifejezéssel jellemezték, azonban ő ennél sokkal több volt belül. Szeretett úgy gondolni magára, mint aki minden elérhető gyilkoló eszközzel képes is gyilkolni… többféle módon. Úgy vélte a tökéletes harmóniához vezető út a tár behelyezését követő kattanás és a torkolattűz vörös lángjai között eltelt időben a legtisztább. Olyankor szinte látta lelki szemei előtt a szép, bombatölcsérekkel tarkított sárga utat, amin Dorothy és az exopáncélos Bádogember az Oroszlánra vadásznak egy plazmavetővel.
Zsoldos volt, huszonhárom éves veterán, fegyverolaj junkie, aki tisztítóveszővel a fogai közt született. Rálőtt az előszobában motoszkáló patkányra és visszabújt az ágyba befejezni a kifizetett fél órát.

Köpenyes alak osont az esős éjszakában, ami elég feltűnő látványt nyújtott a tornyozott hajú, kacifántos kiberverekkel rendelkező transzik, lefűrészelt csövű puskával sétáló T101-esek, egy tisztázatlan fogadás miatt Darwinnak öltözött egyetemista és az elmaradhatatlan punk csoportosulások között. Fekete csuklyáját mélyen az arcába húzó alak akkor sem lehetett volna feltűnőbb, ha egy villódzó táblát akaszt a nyakába; Vigyázat összeesküvő! Ami azt illeti, úgy sokkal inkább beleillet volna a Májmétely köz éjszakai forgatagába. Egy pillantásra sem méltatta az út mindkét oldalán váltakozó lokálokat és klubokat. A szokásos égő rendőrautó mellett is sietve vonult el, óvatosan kikerülve a levegőbe lövöldöző neomarxistákat. Elérte a megbeszélt házat és lopva körülpillantott, a csuklya miatt körülbelül olyan hatásfokkal, mint ha Steve Wonder akarta volna megszámolni a csillagokat egy felhős éjjelen a pincéjében. Így elkerülte a figyelmét az egyik sarokban álldogáló alak. Ez az alak, amely jóval magasabb volt, mint az elvárható lenne egy embertől, vagy mondjuk egy emberhez megközelítőleg azonos DNS-ből álló humanoidnál, beletörölte a kezét a kabátjába majd eldobta a sült krumplis papírtányért. Három méter magasan ülő gömbölyű fejét izmos, rácos nyak tartotta a jobbára pálcikákkal teliszurkált tintahalra emlékeztető testén. A kabát alatt lassan mozgásba hozta a helyváltoztatásra szolgáló csápjait, majd a spanyol armada egész vitorlázatára elegendő ruhaanyag takarásában elegánsan átsiklott ahhoz a kapualjhoz ahol a köpenyes alak befordult. Tette mindezt oly elegánsan és feltűnésmentesen, hogy csak egy fél méter széles nyálcsík mutatta, hogy talán mégsem egy zsákba húzott zsiráf szabadult el az utcán.

Geri kilépett a Bávatag Rajzasztal elé és rágyújtott egy pipára. Megszerezte amiért jött, már csak abban reménykedett, hogy nem fut össze a törvény éber őreivel, mert az illata leginkább a sokat kritizált Eau de THC nevű parfümre emlékeztetett. Kifelé menet az úton heverő zsák már nem mocorgott, úgy tűnt a polip győzhetett, mert a menetrendszerű rúgás után nem hangzott fel nyávogás. Ruhája zsebébe süllyesztette az értékes tárgyat, hogy a kékes derengés ne vonzzon oda nem kívánt tekinteteket. A transzmutációs elixír birtokában sietett vissza Kozmány Ödön nevű megbízójához, aki amellett, hogy hobbi alkimistaként véletlenül átváltoztatta az unokatestvérét sertéssé, jól menő kolbásztöltőgép kölcsönzőt üzemeltetett. Mint az nyilvánvaló, az említett baleset és az illető polgári foglalkozása közti financiális szempontokat kihasználó megoldás egyszerűbb lett volna, de az átváltoztatott illető családja és egy forgótáras pisztoly nyomására Ödön felbérelte a fiút, hogy szerezze be az egyébként egy ideiglenes törvénycikkely szerint illegálisnak minősített szert és szállítsa le az első holdtölte előtt, amíg még visszafordítható a disznóvá változás kényelmetlen és társadalmi szempontból előnytelen folyamata. A rossznyelvek a termék illegálissá tételének időtartamát a polgármester úr transzmutációs elixír gyárának megnyitásáig jósolták. Ami viszont jócskán az említett időtényezőt túllépve fog csupán megvalósulni. Persze mindez csak spekuláció.

Robi betárazott, szétszedte a fegyvereit, megtisztogatta őket, újra betárazott és felhúzott egy alsónadrágot. Ebben a sorrendben. Aztán megnézte a postát. Új munka; személyi védelem egy dekásnak, amíg a fejében tárolt adatokat le nem szállítja a Neoheaven vállalatnak. Az ügyfél elhalálozása esetén a fejet neki kellene leszállítani. Á túl hétköznapi… nézzük, aha igen; Tapasztalt embereket keres jól menő diktátor országának visszafoglalásához. Jelige: Akik a Puccsos fagyit szeretik. Ezt felírjuk későbbre, ha jön a hideg idő, jó egy kis dzsungelbeli kirándulás. Nézzük csak… Atomtöltet lopás. Nem. Idegen inváziós sereg visszaverésére újoncokat gyűjt az Űrgárda… Persze tegyék csak ők a dolguk, addig ő meggazdagszik és még csak bogárkaja sem lesz belőle. Ez lesz a nyerő; Likvidálni egy célpontot, akinél értékes és veszélyes illegális anyag található. Adatok mellékelve. Laza kézmozdulattal áthúzta a férfi idétlenül mosolygó képét egy monitorra a konyhapult fölé és nekiállt kávét főzni.

A csuklyás alak egy karosszékbe süppedve várta az utána érkező három méter magas alakot. Ujjaival idegesen dobolt a karfán, másik kezével elmélyülten kapirgálta a vörös huzatot. Hirtelen egy gömbölyded tárgyat tapintott ki maga alatt és nagy nehezen előhalászta. Egy közelben bevágó villám fényénél ránézett a tenyerén heverő kis piros tablettára, majd dühösen elhajította. Alig látott itt valamit. Levette a napszemüvegét, a sarokban egy idióta módon eltorzult tükör és egy dekás komputer állt meg egy szék, körülötte monitorok. Micsoda idétlen hely egy találkozóhoz. Összerezzent, amikor egy géphang szólalt meg mögötte.
- Itt vagyok polgármester úr, ahogy kérte. -
- Az istenekre Mr. X hívjon Mr. P-nek ahogy megbeszéltük. Erre még a falnak is füle van. -

A nevezett Mr. X kabátjába burkolózva lehajolt hogy feje nagyjából egy magasságba kerüljön a polgármesterével, vagy legalábbis annak ne okozzon nyakcsigolya sérülést, ha tartósan rá akar nézni. A féri gyorsan tiszteletet parancsoló pózba vágta magát a karosszékben és összeillesztette az ujjait.
- Nos mi is az a halaszthatatlan dolog, ami miatt idehívott az éjszaka közepén kedves Mr. X? -
- Az események felgyorsultak Mr. P, már nem elég az ön által szállított információ, a megbízóim kézzel foghatót akarnak. -
- Mégis mire céloz? –
Vonta fel a szemöldökét kérdőn a polgármester, habár lelke mélyén megvolt győződve róla, hogy nem akarja tudni.
- Egy ügynököt Mr. P, egy beépített ügynököt és egy adag transzmutációs elixírt…-

pukingpunk by Cymero

 

 

Folyt. Köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://oidipusprime.blog.hu/api/trackback/id/tr561897118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WAR89 2010.04.05. 20:43:34

Érdekes történet, vicces hasonlatokkal, képekkel, nekem tetszett.
Kíváncsi vagyok,mi sül ki belőle a továbbiakban.
> Régebbi bejegyzések"/>
süti beállítások módosítása